Totalizator Sportowy Sp. z o.o.
PL EN
KASKADA – tu wygrane padają najczęściej

Wersja do drukuBookmark and Share
KASKADA – tu wygrane padają najczęściej
2012-04-03
KASKADA od blisko roku dostarcza miłośnikom i amatorom gier LOTTO sporej dawki emocji, dobrej zabawy i szansy wygrania niemałych pieniędzy.  W ciągu minionych 11 miesięcy już 55 osób trafiło główną wygraną czyli 250 000 zł.  Suma wszystkich wypłaconych wygranych przekroczyła już 70 mln złotych. Z okazji bliskich pierwszych urodzin przypominamy, że wybierając KASKADĘ każdy za 2 zł ma aż 2 szanse na główną wygraną!

Gra zadebiutowała 9 maja 2011 r. Startowi towarzyszyło hasło: „KASKADA. Sprawdź, jak łatwo wygrywać!” Wygrywanie istotnie jest łatwe. Szansa na trafienie którejś z wygranych wynosi 1:4,5. Pierwsza główna wygrana padła już 13 maja 2011 r. w Bydgoszczy. Ale niekwestionowanym rekordzistą okazał się Szczecin, gdzie padły aż 4 najwyższe wygrane. Drugie miejsce przypadło Warszawie – 3 główne wygrane, a po 2 wygrane warte 250 000 zł każda, padły w Gorzowie Wielkopolskim, Jaworznie, Katowicach, Krakowie, Lesznie, Lęborku i Toruniu. Regionalnie najwięcej głównych wygranych padło na terenie Śląska(9 razy) i Wielkopolski (7).

Jak grać w KASKADĘ? W puli każdego losowania jest aż 297 926 wygrywających losów. Już za2 złote możesz zostać posiadaczem jednego z nich. W każdym losowaniu czeka na Ciebie główna wygrana czyli ćwierć miliona złotych. Na losie znajdują się dwa zestawy dwunastu losowo wybranych, niepowtarzalnych liczb, od 1 do 24. Wygrywający los to taki, w którym w jednym z zestawów znajduję się co najmniej 8 z 12 wylosowanych liczb. Za jedynie 2 złote ma się 2 szansę na wygraną. Losowania KASKADY odbywają się od poniedziałku do soboty i można je oglądać w Studio LOTTO w TVP Info oraz na www.lotto.pl.

Ile dotychczas wygrano KASKADZIE?

stopień wygranej

Wartość wygranej

Ilość wypłaconych wygranych

Wartość wypłaconych wygranych