Wersja do drukuBookmark and Share
Lotto – „szóstka” w Mikołowie; Lotto Plus – „szóstka” w Krakowie
2013-03-04
Pierwsze marcowe losowanie Lotto i Lotto Plus przyniosło wielkie szczęście osobom grającym w Mikołowie i Krakowie. Pierwsza z nich wygrała 8 163 475,90 zł, a druga 1 000 000 zł. Warto wspomnieć, że w minioną sobotę padły też dwie „piątki” w Mini Lotto - w Zabrzu i Dąbrowie Górniczej (każda po 158 477,30 zł). Można zatem powiedzieć, że początek marca bezapelacyjnie należy do Graczy z południowej Polski.
Czas na szczegółowe informacje. Osoba, która zagrała w mikołowskim punkcie LOTTO przy ul. Gliwickiej 3, wybrała metodę na chybił trafił. Kupiła pięć zakładów za 15 zł. Jeden z nich zawierał ten oto zestaw zwycięskich liczb: 6, 20, 33, 34, 39, 45. Podkreślmy, że jest to czwarta „szóstka” powyżej miliona złotych, która padła w Mikołowie od 1996 r. Rekord wysokości wygranej w tym mieście nadal należy do Gracza, który 6 grudnia 2008 roku wygrał 10 440 003,60 zł.

Z kolei o tym, że warto grać w Lotto Plus, przekonał się ktoś, kto wstąpił do krakowskiego punktu LOTTO przy ul. Puszkarskiej 9 (centrum handlowe, poziom C-1). Ów Gracz kupił trzy zakłady Lotto i do każdego z nich dopłacił złotówkę (płacąc łącznie 12 zł), dzięki czemu jego liczby mogły wziąć udział w losowaniu Lotto Plus. Właśnie w nim wylosowano „szóstkę” o wartości 1 000 000 zł. Oto szczęśliwe liczby: 10, 14, 17, 18, 30, 31.

Poniżej wszystkie wygrane z ostatniego losowania Lotto i Lotto Plus:

1_logo_

lottoplus

Wygrana

Liczba wygranych

Wartość

Liczba wygranych

Wartość

„Szóstka”

8 163 475,90

1 000 000,00

„Piątka”

5 618,60

3 500,00

„Czwórka”

253,70

100,00

„Trójka”

24,00

10,00

Jak już wspomnieliśmy, w sobotę padły też dwie „piątki” w Mini Lotto (każda po 158 477,30 zł). Jedna
z wygranych należy do naszego Klienta, który zagrał w zabrzańskim punkcie LOTTO przy ul. Tuwima 17 (jeden zakład na chybił trafił na dwa losowania za 2,50 zł), a druga do osoby, która odwiedziła punkt przy ul. Norwida 28 w Dąbrowie Górniczej (trzy zakłady za 3,75 zł; liczby wybrał sam grający).

Poniżej pięć najwyższych wygranych w Mini Lotto:

Lp.

5.

29-12-12

297 354,50

Przypominamy, że losowania Lotto, Lotto Plus i Mini Lotto możemy oglądać w Studiu LOTTO na antenie TVP Info oraz na stronie www.lotto.pl w każdy wtorek, czwartek i sobotę o godzinie 22.15.

***

Osobom lubiącym grać o miliony przypominamy, że kumulacja w Jokerze wynosi aż 3 300 000 zł. Czy nasza szczęśliwa liczba przyniesie wielką wygraną? Przekonamy się o tym już podczas dzisiejszego losowania Jokera. Pod tym adresem znajdziecie Państwo zasady tej prostej gry.

Agnieszka Libor
Kierownik Zespołu PR i Komunikacji Totalizatora Sportowego
tel. : 022 518 23 38
email: agnieszka.libor@totalizator.pl ;
biuroprasowe@totalizator.pl
 http://lotto.pl ;
http://twitter.com/lotto_pl http://lotto.blip.pl

LOTTO; WYGRANA; LOTTO PLUS
Totalizator Sportowy Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie
Rejestr przedsiębiorców: Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, KRS 0000007411
Bank Pekao S.A. Warszawa konto Nr 98 1240 1024 1111 0010 0012 6761, NIP 525-00-10-982
Wysokość kapitału zakładowego: 115.000.000,00 zł.