Witamy w sekcji przeznaczonej dla przedstawicieli mediów. Zapraszamy do zapoznania się z komunikatami prasowymi spółki, aktualnościami korporacyjnymi oraz z bieżącymi wydarzeniami sportowymi i kulturalnymi, w których uczestniczy Totalizator Sportowy.

To był wspaniały wtorek dla Graczy LOTTO. Padły główne wygrane w Lotto, Lotto Plus, Ekstra Pensji i Mini Lotto!

2017-09-06

Za nami naprawdę szczęśliwe wtorkowe losowania - padła „szóstka” w Lotto w wysokości 25 233 429,20 zł, dwie „szóstki” po 1 000 000 zł każda w Lotto Plus, 5000 zł wypłacane co miesiąc przez 20 lat w Ekstra Pensji oraz „piątka” w Mini Lotto o wartości 264 765,30 zł. Najwyższa z tych wygranych padła w Zduńskiej Woli, dwie w Lotto Plus w Słupcy i Olsztynie, w Ekstra Pensji w Zbąszynku, a w Mini Lotto w Wyszkowie.

Opis szczegółów zacznijmy od „szóstki” w Lotto. Szczęście nowemu Lottomilionerowi przyniosła kolektura przy ul. Osmolińskiej 4 w Zduńskiej Woli. Kupił tu zakład na chybił trafił. Tyle wystarczyło, żeby trafić na 12 miejsce na liście najwyższych wygranych w Lotto. Oto sześć szczęśliwych liczb, które znalazły się na kuponie nowego Lottomilionera: 6, 21, 24, 38, 40, 47. Dodajmy, że jest to najwyższa wygrana odnotowana w Zduńskiej Woli. W mieście tym padły jeszcze dwie inne wielomilionowe „szóstki”: 7 913 910,30 zł 30 maja 2009 r. i 6 759 462,20 zł 23 lutego 2005 r.

A teraz główne wygrane w Lotto Plus. Pierwsza została odnotowana w Słupcy w punkcie LOTTO przy ul. Sikorskiego 1, a druga w olsztyńskiej kolekturze mieszczącej się przy ul. Wojska Polskiego 43A. Oto liczby, które wylosowano we wtorek w Lotto Plus:  6, 10, 39, 40, 43, 46.

Główną wygraną w Ekstra Pensji odnotowano w Zbąszynku (ul. Wojska Polskiego 40). Nasz Klient nabył dwa zakłady na chybił trafił. W jednym z nich znalazły się wylosowane wczoraj w Ekstra Pensji liczby: 1, 19, 21, 25, 29 i 2.

Na zakończenie informacja o wygranej w Mini Lotto. Otóż padła ona w Wyszkowie w kolekturze przy ul. 3-go Maja 8. Aby zwiększyć szanse na wygraną, Gracz zagrał systemem i zamiast 5 wybrał 7 liczb. Dzięki temu trafił główną wygraną i dodatkowo 3 867,00 zł.

Wszystkim szczęśliwcom gratulujemy!

Zapraszamy do punktów sprzedaży LOTTO!

Dodatkowych informacji udzieli:

Biuro Rzecznika Prasoweg0

email: biuroprasowe@totalizator.pl

http://lotto.pl; www.totalizator.pl, http://twitter.com/lotto_pl

PodobneNajnowsze

Kwiaty czy kolorowe kartki z życzeniami to piękne wyrazy miłości i pamięci, które w dniu św. Walentego wręczają sobie zakochani. Od 14 lutego trzy osoby mogą do kwiatów dołączyć dodatkowy niezapomniany prezent, np. bilet do dowolnego miejsca na świecie. Będą to mogły zrealizować dzięki wygranym, które padły w minioną sobotę: „szóstce” w Lotto (5 407 690,20 zł, Kraków); „szóstce” w Lotto Plus (1 000 000 zł, Kobylnica, woj. pomorskie), a także „piątce” w Mini Lotto (281 624 zł, Gliwice).

więcej o Walentynkowe wygrane w Lotto (5 407 690,20 zł), Lotto Plus (1 000 000 zł) i Mini Lotto (281 624 zł)

Wtorek wielkich wygranych w Lotto, Lotto Plus, Kaskadzie i Mini Lotto.

Od wczoraj Żywiec ma swojego nowego rekordzistę Lotto. We wtorkowym losowaniu wygrał on aż 9 400 003,70 zł! Został tym samym pobity miejscowy rekord z 14 grudnia 2005 roku, kiedy to ktoś tu grający trafił „szóstkę” o wartości 6 482 092,50 zł. Przy okazji informujemy, że szczęście uśmiechnęło się także do innych Graczy. Milionową „szóstkę” odnotowaliśmy w Lotto Plus w Warszawie, 250 000 zł w Kaskadzie padło w Poznaniu, a „piątki” w Mini Lotto po 118 031,70 zł każda - w Mińsku Mazowieckim i Poznaniu.

więcej o Wtorek wielkich wygranych w Lotto, Lotto Plus, Kaskadzie i Mini Lotto.

Szczęśliwą weekendową serię rozpoczęły i zakończyły główne wygrane w Ekstra Pensji. Wypłacaną każdego miesiąca przez 20 lat kwotą 5000 zł będą się cieszyły osoby, które zagrały w Książu Wielkim, Olsztynie i Trzemesznie. Najwyższa weekendowa wygrana, w Lotto, została odnotowana w sobotę w Żarach. Było to dokładnie 2 983 994,60 zł. Z kolei „piątkę” w Mini Lotto wartą 274 909,00 zł trafił ktoś, kto zagrał w Zambrowie.

więcej o To był weekend! Padła „szóstka” w Lotto, „piątka” w Mini Lotto i aż trzy główne wygrane w Ekstra Pensji